DENIS ZUPIN

Rojen v Trstu leta 1992 v družini samih glasbenikov, prične študij kompleta bobnov zelo mlad in v kratkem času postane član raznih pihalnih orkestrov, brass bandov in big bandov. Posebne omembe vredno je sodelovanje s “Pihalnim Okestrom Arcobaleno”, s katerim je nastopil, tudi v vlogi solista, v Italiji, Sloveniji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem. Užitek v igranju pri raznoraznih skupinskih sestavih ga je privedlo tudi k učenju pozavne, klavirja in kitare.

Leta 2007 se vpiše na tražški konservatorij “G.Tartini” in se popolnoma preda študiju tolkal. Istočasno sledi številnim izpopolnjevalnim tečajem svetovno znanih tolkalcev kot so Jean-Baptiste Leclère, Hans Leenders, Daniella Ganeva, Antonio Catone, Alessandro Carobbi, in skladateljev kot sta Philippe Manoury in Pierre Jodlowski. Odlični akademski dosežki so pripomogli k temu, da je Denis lahko nastopil z raznimi orkestri in tolkalnimi skupinami, s katerimi je koncertiral na tržaških (gledališče “Verdi”, “Slovensko Stalno Gledališče”) in drugih deželnih odrih.

Jeseni leta 2015 ustanovi novo big band na tržaški sceni: “The 1000 Street’s Orchestra”. Pri tem sestavu ima vlogo umetniškega vodje in tolkalca.

Sodeloval je kot timpanist in tolkalec z orkestri : “FVG Mitteleuropa Orchestra”, “Les Musiciens d’Europe”, “Gruppo Percussioni Trieste”, “Nova Filharmonija”, ”Orchestra giovanile San Giusto”, ”Orchestra Abimà”, ”Orchestra dell’Accademia Naonis”, “Trieste Wind Orchestra Project”, “Orchestra Civica G. Verdi – città di Trieste”, “Orchestra Civica di fiati Città di Gorizia”, ”Orchestra a fiati Val d’Isonzo” in “Pihalni Orkester Sežana”, s katerimi je nastopil v Italiji, Sloveniji in Avstirji. Decembra leta 2014 se je pridružil orkestru “Kammerorchester Philharmonisches Berlin” (pod taktirko Rimma Sushanskaya), s katero je imel koncerte v “Groβer saal” in “Kammermusiksaal” v Berlinski filharmoniji, v Gewandhaus Leipzig in na mnogih azijskih odrih: Shanghai (Oriental Art Center), Beijing (Forbidden City Concert Hall), Urumqi, Qitai, Kashgar, Jinan, Xi’an, Yichang, Jingzhou.

Leta 2015 je zmagal avdicijo za mesto timpanista pri orkestru “FVG Mitteleuropa Orchestra” in avdicijo za mesto tolkalca pri orkestru tržaškega opernega gledališča “G.Verdi”.

Akademske študije na konservatoriju “G.Tartini” je zaključil leta 2014 pod mentorstvom profesorja Fabiàna Péreza Tedesca, z odliko in pohvalo. Nato se je takoj odločil za Erasmus na ”Haute école de musique” v Ženevo, kjer se je izpopolnjeval pri profesorjih Philippe Spiesser, Yves Brustaux, Christophe Delannoy in Claude Gastaldin

Trenutno je zaposlen kot timpanist v orkestru “FVG Mitteleuropa Orchestra” in kot profesor tolkal na srednji glasbeni šoli “Dante-Carducci” v Trstu.

ZARI Percussion DUO